Nejste přihlášen/a.
potrebuji poradit jak mam odnaucit psa v me nepritomnosti lehat na pohovku nebo do postele.v nasi pritomnosti to nedela
dekuji
Obávám se, že nijak. Říká se, že jsou dva druhy pejskařů - ti co nechají spát psa i v posteli, a ti, co lžou, že ho tam nenechávají spát.. Aneb - každý jednou podlehne, zvlášť jedná-li se o roztomilého mazlíčka.
Netřeba lhát - náš pes za celý svůj život nikdy v posteli nebo na gauči nebyl. Ani se tam nějak necpe, má pořádný kožich a tak i když má zateplenou boudu, stejně chrní venku. Takže po prvním sněhu to ráno vypadá tekhle:
Úžasná fotka. Škoda, že tam není vidět i kočka, která mu spává na bedrech. Já vím, že u vás asi ne, ale vidívala jsem právě takovou dvojku, když jsem za šera běžela do práce.
Marný boj! Andy nesměl do křesla. Vydedukoval si, že může, ale nesmí se dát nachytat. Když jsem v noci vstala, viděla jsem, jak vybírá zatáčku do kuchyně, ke svému pelechu. Byly mrazy -25´C, dala jsem z obýváku pryč kytky, otevřela okno, takže tam bylo opravdu jako v morně. V noci zase jen šustění a maličké kolečko bylo na křesle teplé, jinak byly všude rampouchy. A mu se to oplatilo více, než teplý pelíšek v kuchyni. Igelitový pytlík, pepř, noviny, nádoba. Všecko přežil a v klidu počkal, až mě to přestane bavit.
Pokládali jsme téměř bílý koberec do obýváku. Pan pes přihupkal, podívat se, co to zase vymýšlíme. Houkla jsem- VEN! Vycouval a znovu zkusil. Znovu rychle vycouval. Pak se mi díval do očí a pomalu dával tlapku přes práh. Když jsem houkla znovu, opravdu do býváku už nešel. Ale přesto jsme hráli takovou hru: když tam svítilo sluníčko, připlížil se, lehl si a vyhříval se. Dělala jsem se, že ho nevidím a on dělal, že tam není. Ale do křesla po koberci jen prolítnul. :D O Dorce a posteli jsem už tady psala, spává se mnou, ale do postele nevleze, až ji pozvu. Ale když nejsem doma, tak mému pelechu šéfuje ona. Tedy mému polštáři.
Je to marné, je to marné. Když nejste doma, šéfuje posteli a gauči pes.
poradte.cz/... Bezva počteníčko, že?
Asi jste mu to kdysi dovolili... a on ten pes "přecinejniblbej"... Bylo snazší se domluvit, co váš budoucí pec bude smět, kam bude smět, kam ne, co nebude smět... kdo bude jeho pán... Jenomže ona ta chlupatá klubíčka opravdu nejsou hloupá a velmi rychle poznají, kdo doma nosí kalhoty, koho budou respektovat jako Alfa samce, koho budou jenom trpět... Nebojte, oni vás mají přečtené ve chvilce... Jsou součástí vaší smečky a hledají si místo, to nejvýhodnější postavení...
Velmi často vidím, jak se vítají a zdraví lidé při potkání... První pozdravy patří psům... Nebo náctiletá majitelka hafana, kterak oba sedí na lavičce... To je strašná ale strašná chyba, která může vyústit v akci zvířete, kdy si pouze bude chránit svoje postavení "ve smečce", klidně proti dítěti takovýchto "majitelů"... Zase je u toho nakonec trouba pes a končí v lepším případe v útulku, v horším na uspávací injekti veterináře...
Závěr: Musíte si nejprve udělat pořádek mezi sebou, vy lidé...
Pokud je takhle zvyklý, těžko ho to odnaučíte. Dejte mu pelech do předsíně a do ložnice a obýváku zavírejte dveře.
S vámi i s jokr upřímně souhlasím, ale znáte přísloví: Když kocour není doma, myši mají pré. Tak tak to je. I ten nejvycvičenější služební pes vleze do pelechu šéfa, když není doma.
Andy byl malý, nesmírně chytrý knírač, pepřák, se zkouškama, absolvent výstav a trvalý návštěvník cvičáku. Já byla výcvikářka, velice důsledná a do křesla v obýváku nikdy, ani jednou, nesměl. Do postele nelezl, protože jsem zavírala dveře do ložnice. Opravdu všecko pochopil tak, že může, ale nesmí se dát přistihnout. :D Dnes už dovoluji mnohem více, nevidím smysl v tom, aby pes byl jako hodinky. Jasně, u velké rasy je to nutností. Ale u prcka, který přesně ví, kdo v domácnosti šéfuje a který zná hranice, je to o něčem jiném. Ale prcek stále musí vědět, kdy končí sranda a začíná náboženství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.